Вредата от пластмасата и безопасните алтернативи

Вредата от пластмасата и безопасните алтернативи

Темата за вредата от пластмасата е широко обсъждана, но някак си минава покрай нас, без да обърнем внимание на сериозните последици от нейната употреба.

Вредни съставки в ежедневните продукти

Някои съставки в продуктите от ежедневието, като бисфенол А (BPA) и бисфенол S (BPS), са свързани с много здравословни проблеми:

  • Хормонални нарушения: BPA действа като естроген в организма, което променя естествения му поток и води до нарушения в началото на пубертета.
  • Системни заболявания: Засягат репродуктивната, нервната и имунната система, с възможност за появата на рак и психични разстройства.

Влияние върху бременността

Според последните изследвания, използването на пластмаса с BPA оказва голямо влияние върху бременността, създавайки големи рискове както за майката, така и за нероденото дете. Въпреки че BPA е забранен за производство на бебешки продукти, все още има такива, които съдържат определен процент от него. Затова родителите трябва да бъдат внимателни и информирани за материалите, използвани в продуктите.

Тритан - безопасна алтернатива

Чудесен заместител на вредните пластмаси е Тритана - специален полимерен материал, използван за опаковки на храни и напитки. Той има многобройни предимства, които го правят безопасен за ежедневна употреба:

  • Издръжливост: Много здрав и устойчив на удари.
  • Кристален вид: Прозрачен и стилен.
  • Свръхлек: Лек за носене и удобен за използване.
  • Устойчив на миене в съдомиялна машина: Лесен за почистване.
  • Без естрогенни ефекти: Напълно безопасен за употреба.

Тританът е най-добрият материал за производство на бебешки продукти, които са напълно безопасни.

Продуктите на KikkaBoo

Най-важната цел на KikkaBoo е да предоставя практични и безвредни продукти за децата и техните родители. Ето защо спазването на най-новите разпоредби за безопасност е напълно задължително. Нашето тританово шише със сламка е изцяло без бисфенол, има стилен и лъскав вид и осигурява лесна и сигурна ежедневна употреба.

Заключение

Здравето на нашите деца е от първостепенно значение и затова ние, като родители, сме длъжни да осигурим пълната им безопасност по всяко време. В днешния свят, изпълнен с химикали и вредни продукти, една малка стъпка, насочена към доброто на хората, е стъпка към голяма промяна за света.

Защото всичко, което правим, е за бебето с любов!

Назад към всички статии