Ползите от кърменето и практични съвети

Ползите от кърменето и съвети за бъдещите майки

Всяка бъдеща майка редовно получава големия въпрос: Ще КЪРМИТЕ ли? Това е изцяло лично решение, изпълнено с многобройни мнения като "ТРЯБВА" и "НЕ ТРЯБВА", дадени от роднини и близки приятели, които напълно объркват гледната точка на всяка жена относно кърменето.

Решение след раждането

Решението обикновено се взема след раждането. Всяка майка опитва и вижда сама дали се чувства уверена в кърменето, дали има достатъчно кърма и дали да продължи да го прави или не. Всеки е имал различен опит, така че различните мнения на хората не са полезни за бъдещата майка.

Ползи от кърменето

  1. Естествен еликсир от хранителни вещества: Кърмата съдържа всичко необходимо за развитието на бебето, включително антитела, които изграждат силна имунна система и предпазват от различни алергии, инфекции и болести.

  2. Успокояваща формула: Кърмата е съставена от бели кръвни телца, антиоксиданти, минерали и витамини, които се усвояват много бързо от бебешкия организъм, тъй като имат необходимото количество протеини, мазнини и захар. Това създава здравословен баланс на бактерии в стомаха на бебето, които успокояват стомашните болки и не само.

  3. Нисък риск от следродилни симптоми: Кърменето предлага големи ползи и за майката. То намалява вероятността от следродилна депресия, предпазва организма от болести и рак на гърдата и помага за установяването на чудесна емоционална връзка с бебето.

  4. Спестява време: Кърменето е удобно и може да се прави по всяко време на деня без специална подготовка.

  5. Изпомпването като помощник: Макар да не е точно същото като кърменето, изпомпването има подобни ползи. След кърмене често остава мляко, което може да се изпомпи и приготви за следващото хранене. Това позволява на майката да създаде строг график за хранене и да приготвя храна за бебето, докато е в движение. Например, помпата за кърма Leia Plus на KikkaBoo предлага специална помощ със своята електрическа функция, компактен дизайн и специален комплект допълнителни зърна за лесно хранене навсякъде.

Заключение

Като цяло, кърменето е чудесно време за установяване на емоционална и физическа връзка между майката и нейното дете, но не е задължително във всички случаи. Всяка нова майка ще прецени възможностите си след раждането и ще реши кое е най-удобно за нея с помощта на медицински специалисти и техните професионални съвети.

Назад към всички статии